ADEMHALING MET OF ZONDER KLEP?

In het aanbod van winkels en e-shops vind je ademhalingstoestellen met en zonder ventiel. Hoe kies je de juiste?

Ademhalingstoestellen helpen onze gezondheid niet alleen te beschermen tijdens de coronaviruscrisis, maar ook tijdens andere infectieziekten, zoals griep of het virus. Het dragen van beschermende sluiers werkt volgens het principe: ik bescherm u met mijn sluier en u beschermt mij met uw sluier, het tegenovergestelde is waar met een gasmasker – het dragen ervan beschermt de drager in de eerste plaats tegen de omliggende infectie.

RESPIRATORS: EFFECTIEVE BESCHERMING TEGEN COVID-19
Ademhalingstoestellen zijn halfgelaatsmaskers gemaakt van filtermateriaal, wat in het geval van het Good mask-ademhalingstoestel een niet-geweven stof is die de drager een bovengemiddelde ademhalingsbescherming biedt tegen virussen, bacteriën, stof en druppeltjes. De ademhalingsmaskers FFP2 en FFP3 zijn geschikt als effectieve bescherming tegen COVID-19-ziekte.

ADEMHALING MET KLEP OF ZONDER KLEP?
gasmasker met uitademventiel
Bij het kiezen van een gasmasker is het raadzaam om rekening te houden met de basisvoordelen en nadelen van beide typen.

De belangrijkste voordelen van een gasmasker zijn:

Gemakkelijker uitademen van lucht die de klep verlaat.
Het gasmasker verwarmt de uitgeademde lucht niet onnodig, omdat het sneller naar buiten gaat.
De klep helpt bevochtiging van het materiaal te verminderen, dat aanzienlijk wordt afgebroken door het ademhalingsapparaat.
Snellere afgifte van warme uitademlucht vermindert het beslaan van de bril.
Een gasmasker met klep heeft echter één groot nadeel, dat de sleutel is tot het gebruik ervan:
Als de drager van het gasmasker met de klep al is geïnfecteerd, verspreidt het het virus naar de omgeving, omdat de klep niet is uitgerust met een beschermend filter. Het is daarom noodzakelijk om te beseffen dat een dergelijk ademhalingstoestel alleen de drager zelf beschermt en niet andere mensen die met hem in contact komen.

Geschikte oplossing:
ademhalingsmasker zonder uitademventiel
Het is daarom veel beter om een ​​ademhalingstoestel te dragen zonder uitademventiel, aangezien er geen kans is op infectie door andere mensen in uw omgeving.
Als u een ademhalingstoestel met een uitademventiel gebruikt, raden deskundigen aan dat u er een laken overheen legt om als uitademventielfilter te dienen. Deze oplossing kan de drager echter wat ongemak bezorgen, vooral in de zomer of in warmere omgevingen.

HOE DE RESPIRATOR JUIST GEBRUIKEN?
Het juiste masker moet goed tegen het gezicht passen (daarom is het altijd raadzaam om het op het geschoren gezicht te plaatsen) en voor een betere afdichting moet er een goede neusversterking zijn ingebracht.
Het is raadzaam om uw handen te desinfecteren voordat u het gasmasker draagt ​​en het masker tijdens het dragen niet onnodig aan te raken.
Als het gasmasker nat wordt, moet het door een nieuw worden vervangen.
Het gasmasker dient als een wegwerpbeschermend hulpmiddel.
Vergeet andere effectieve maatregelen tegen virusinfectie niet – houd afstand van andere mensen en vergeet regelmatige hygiëne en desinfectie niet.