HOE JUIST DE RESPIRATOR JUIST GEBRUIKEN?

De effectiviteit van FFP2- en FFP3-ademhalingstoestellen hangt in grote mate af van het juiste gebruik. Deze apparaten kunnen de luchtwegen beschermen tegen bacteriën, virussen, druppels of vaste deeltjes, waaronder coronavirussen die COVID-19 veroorzaken. Er moeten echter bepaalde regels worden gevolgd, evenals adequate hygiëne.

HOE PAST U DE ADEMHALING JUIST?

Desinfecteer uw handen voordat u het gasmasker draagt.
Doe het gasmasker op zodat de neusklem midden bovenaan zit.
Voordat u het gasmasker bevestigt, raden we u aan de neusklem vorm te geven door deze voorzichtig in een omgekeerde “U” -vorm te buigen. Vouw indien nodig de neusklem direct op het gezicht.
Breng het masker aan zodat het uw neus, mond en kin bedekt.
Een goed passend ademhalingstoestel zit dicht bij het gezicht, dus leg het altijd op uw geschoren gezicht.
Raak na het bevestigen van het ademhalingsapparaat de voorkant van het gasmasker niet met uw handen aan om mogelijke besmetting met uw handen te voorkomen.
HOE VERWIJDER JE DE ADEMHALING JUIST?

Verwijder het gasmasker altijd aan de achterste riemen. Raak de voorkant niet met uw handen aan.
Als u een wegwerpmasker heeft, gooi dit dan weg en was uw handen na gebruik.
Als u een gasmasker met een vervangbaar filter gebruikt, moet u het filter regelmatig vervangen.
LEVENSDUUR
De duur van de gegarandeerde bescherming kan aanzienlijk verschillen van het ene type ademhalingstoestel tot het andere. Volg daarom altijd de instructies van de fabrikant. De FFP2-maskers van Good Mask hebben een levensduur van acht uur, wat de tijd is dat het beademingsapparaat de drager effectief moet beschermen tegen mogelijke COVID-19-infectie.