WAAR EEN RESPIRATOR KOPEN

Aan het begin van de COVID-19-pandemie werden desinfecterende gels en gordijnen, evenals ademhalingstoestellen en andere beschermende uitrusting, een schaars goed. Daarom begonnen mensen, om hun eigen gezondheid te beschermen, beschermende schilden te produceren van PET-flessen of op 3D-printers en naaistersluiers voor zichzelf en hun familieleden in een groot huis.

GOEDE MASKER-ADEMHALEN BESCHIKBAAR VOOR IEDEREEN

Het ultradunne Good mask-masker bevat 2 actieve beschermlagen.
De hele Tsjechische Republiek werd getroffen door een golf van solidariteit tijdens de coronaviruscrisis en veel mensen probeerden gratis of tegen productiekosten beschermende sluiers te leveren waar ze het meest nodig waren – aan ziekenhuizen, bejaardentehuizen en mensen in de frontlinies van de strijd tegen infectie.

Het Tsjechische bedrijf Good mask besloot ook om maskers van de klasse FFP2 te produceren tegen productiekosten, gezien het eerdere tekort aan maskers. Dit zijn gecertificeerde ademhalingstoestellen uitgerust met verschillende beschermende filters gemaakt van Tsjechische materialen, die hun dragers voor meer dan 95% kunnen beschermen tegen virussen, bacteriën en vaste deeltjes.

WAAR EN WAAROM EEN RESPIRATOR KOPEN?
Op dit moment hebben de meeste e-shops of fysieke winkels al maskers en gordijnen op voorraad. Het aanbod is dus erg breed. Maar hoe weet u het en kiest u het beste gasmasker dat onze gezondheid betrouwbaar zal beschermen?

De belangrijkste parameters:
Certificaat – Zorg er bij aankoop van een gasmasker altijd voor dat het product wordt voorzien van het benodigde certificaat, dwz een document dat bewijst dat het product de veiligheids-, werkzaamheids- en kwaliteitstests heeft doorstaan.
Kwaliteitsfilter en materiaal – het beschermende filter is een van de belangrijkste onderdelen van het gasmasker, dus concentreer u op de kwaliteit en het materiaal waaruit het is gemaakt
Onbeschadigde verpakking – Gebruik altijd alleen het product dat in een onbeschadigde verpakking is verpakt, en controleer ook of het gasmasker zelf geen tekenen van beschadiging vertoont.
Het masker sluit goed af – het masker moet de mond en neus van de drager bedekken voor effectieve luchtfiltratie. Zorg ervoor dat het ademhalingsapparaat goed afdicht, vooral in de neus, en dat er geen ongewenste indringing van ongefilterde lucht is.
Correcte filtratieklasse – gebruik voor een effectieve bescherming tegen COVID-19-infectie alleen ademhalingstoestellen van filtratieklasse FFP3 of sommige typen FFP2-klasse die de detectie van virussen ter grootte van een nieuw type coronavirus verklaren.