WAAROM EEN RESPIRATOR KOPEN?

De aanhoudende COVID-19-pandemie heeft de vraag naar gordijnen en ademhalingstoestellen sterk doen toenemen. Welke van deze hulpmiddelen is zinvol om te kopen? Is het beter om je luchtwegen te beschermen met een gasmasker, of is een sluier voldoende?

BESCHERMEND MASKER
Sluiers voorkomen dat micro-organismen het lichaam van een geïnfecteerde persoon binnendringen en beschermen zo de omgeving tegen de drager zelf. Dus het motto is: “Mijn sluier beschermt jou, jouw sluier beschermt mij.”

Het is echter belangrijk om te weten dat een sluier een gezond persoon niet beschermt tegen een besmettelijke ziekte. Dus hoewel gordijnen vaak een goedkopere en goedkopere optie zijn voor adembescherming, is het slechts een eenzijdige bescherming en vanuit veiligheidsoogpunt is het veel veiliger om een ​​gasmasker te kopen.

Hoewel het filtervermogen van het laken dus niet zo effectief is als dat van een ademhalingstoestel, is het toch in staat om de drager te beschermen tegen infectiedruppeltjes, aerosolen, stof- en smogdeeltjes of pollen.

ADEMHALING
ademhalingsmasker zonder uitademventiel
Ademhalingstoestellen beschermen het ademhalingssysteem van de drager effectief tegen het binnendringen van stofdeeltjes en micro-organismen zoals bacteriën, virussen of schimmelsporen. Hun bescherming is daarom veel effectiever dan in het geval van gordijnen, omdat ze kunnen beschermen tegen COVID-19-infectie. Ademhalingstoestellen dienen niet alleen als bescherming bij infectieziekten, maar beschermen ons ook bij normaal werk, bijvoorbeeld op een bouwplaats.

EFFECTIEVE ADEMHALING TEGEN COVID-19
Het loont om uw gezondheid te beschermen met behulp van een gasmasker. Bij het kiezen ervan moeten we letten op de volgende parameters:

Beschermende maskers tegen het nieuwe type coronavirus worden alleen geselecteerd uit de klasse van respirators FFP2 en FFP3.
Het ademhalingsmasker moet de juiste maat hebben om de mond en neus betrouwbaar te bedekken.
Het gasmasker moet goed tegen het gezicht passen (daarom wordt mannen aangeraden het op het geschoren gezicht te dragen).
De verpakking van het gasmasker en het product zelf mogen geen tekenen van gebruik of schade vertonen, het gasmasker mag op geen enkele manier worden beschadigd.
Het gasmasker zonder vervangbaar filter is bedoeld voor eenmalig gebruik.
Als het gasmasker nat wordt door gebruik, verliest het zijn beschermende eigenschappen en is het een goed idee om het door een nieuw te vervangen.
U kunt een ademhalingstoestel gebruiken zonder uitademventiel of met een ventiel om de luchtwegen te beschermen. Ademhalingstoestellen zonder uitademventiel zijn echter een geschiktere bescherming, aangezien het ventiel zelf geen beschermend filter heeft en als de drager van het ademhalingstoestel met het filter al is geïnfecteerd, wordt de ziekte van COVID-19 via de klep naar de lucht overgedragen.
PREVENTIE COVID-19
Vergeet niet dat zelfs een COVID-19-ademhalingsapparaat de drager niet 100% zal beschermen, dus we raden u aan ook de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

Vermijd drukke ruimtes en blijf op een veilige afstand van ongeveer 2 meter van de andere.
Was regelmatig uw handen en volg de basisregels voor hygiëne.
Gebruik naast het ademhalingstoestel ook andere beschermende uitrusting, zoals handschoenen, een veiligheidsbril of een beschermend schild.
Raak je gezicht niet aan met ongewassen handen.
Was en desinfecteer regelmatig items voor dagelijks gebruik, zoals een mobiele telefoon of deurgreep.
Versterk je immuniteit.
Vermijd onnodige stress, die een algemeen negatief effect heeft op onze gezondheid en verdediging.